24. jun, 2021

Motvind, +27 grader och packning

Motvind, +27 grader och packning. Och det gick jättebra! Gjorde en testtur till en kompis och cyklade 8,5 mil. Vädret var vackert men väldigt varmt. Det blåste ordentligt och inte ens i nedförsbackarna kunde jag slappna av helt. Oroande såklart då jag kände behov av elen i de långa uppförsbackarna redan från början. Men min vän stod redo att hämta upp mig vid behov :).

Och den räckte gott. Trots att backarna var ganska många så var det fortfarande två pinnar kvar.

Det tog ca 5 1/2 timme. Denna gång cyklade jag utan att stanna särskilt mycket och lunch hade jag med mig som jag snabbt åt vid vägkanten bredvid en sjö.

Lämnade cykeln hos Gabriel idag, där jag köpte den. Ordentligt servad, tvättad, oljad, åtdragen och två nya däck. Bestämde mig för att satsa på hållbara däck och minimera risken för punktering. Det känns värt det. Det är ju såklart lite oroligt att hamna i den situationen lång ut i ingenstans. Jag är inte så bra på att laga. Helt okunnig faktiskt...

Inhandlar också en cykelhållare till bilen, och hoppas min särbo kan hämta mig om jag skulle råka ut för detta. Eller bli sjuk.

Och så packade jag cykelväskorna och jobbväskan. Det fick plats. Och känns inte alltför tungt. Får se om jag tänker detsamma efter några dagar...

Ja jag känner mig ganska redo. Det som från början var lite av ett skämt då jag och min särbo inte riktigt kom överens om hur en roadtripp ska göras verkar nu faktiskt bli av :). När han heller inte kunde veta när han kunde ta semester så blev det klart. Så nu gör jag det :).

Boendet är också löst. Tog hjälp av booking.com och hittade olika alternativ relativt snabbt under en kväll. Otroligt vad allt kan göras fort idag. Tänk när man var tvungen att ringa till alla, som i sin tur måste kolla upp olika saker och kanske ringa ännu en person som råkar vara bortrest två veckor. Biljetter skulle skickas med post och stod något fel fick man skicka tillbaka det med post och vänta ännu ett par veckor. Skulle man ringa hotellet måste de kolla tillgänglighet, be om alla uppgifter osv osv... Jag och en kompis planerade en jordenrunt resa i unga år och vi planerade och hade kontakt med resebyrån under ett helt år...

Idag gör man allt själv i sin telefon från soffan. Och man vet i samma sekund om det finns plats eller inte.

Så nu har jag en spännande blandning av hotell, vandrarhem, b o b och bo på gård. Ännu en oros sten borta. Att man dessutom på de flesta boenden kan avboka fram till en dag innan är ju också en trygghet. I dessa tider kan ju faktiskt minsta lilla förkylning göra att man måste avbryta det hela.

Och lite olika dagslängder att cykla. Jag är så taggad!!!