6. jun, 2021

Blanka cykelbyxor och babianstjärt

Börjar leta cykelkläder och tillbehör på webben och får en smärre chock! Den första bild jag får upp ser ut som en babianstjärt!! Ska man ha på sig den där!? Det är svarta korta cykelbyxor med rosa inlägg. Sånt där som jag förstått att jag måste ha då jag ska cykla långt. Men herregu..! Inte ens inför mig själv kan jag sätt på mig DET DÄR!

Scrollar vidare och tack och lov, det finns enfärgat. Inte fullt lika synligt det där inlägget. Och jag tänker att jag ju måste kunna ha något över byxorna. Kjol? Jag "ser" kjolen fara in i hjulet och sätta tvärstopp för min åktur... Cykelhjälm..

Hittar flera sportiga cykelbyxor som ser ganska fina ut. Men det är ju inte riktigt det jag ska göra. Jag semestrar ju.

Hittar till min förtjusning just vad jag behöver. Cykelbyxor med inlägg och kjol i ett :)). Det är mera jag.

Scrollar vidare och hittar fina tröjor med cyklar på. Och en tunn regn/vindjacka. Det är ju behov. En sån där som man kan rulla till en liten liten påse. Perfekt för packning. Och så mjukt sadelskydd för ömma rumpor. Jag bestämmer mig för dessa grejor och skickar efter.

När det kommer hem är jag lite mer tveksam. Försöker stoppa in min kropp i dom där blanka cykelbyxorna med kjol. Hmm.. Inte jättesmickrande. Blir inte så läcker i cykeltröjan heller. Mina former liknar inte riktigt mannekängen på bilden... Konstigt att man är 52 år och fortfarande tror att kläder man skickar efter ska se ut som på bilderna. Och att hjärnan vägrar acceptera att inte jag heller ser ut som för 20 - 30 år sedan, och heller aldrig kommer att göra det... Ibland undrar jag om den verkligen fungerar eller om den "lade av" vid typ 70+ kg...;)

Men jag behöver verkligen något mjukt för rumpan. Så på nåt sätt blir det användbart. Jag får kanske skyla det med andra kläder. Den där kjolen kanske...

Min dotter kommer hem och sjunker ihop på golvet i ett utmattande skrattanfall efter att ha fått syn på kläderna.. Ok. Min hjärna börjar nog äntligen fatta :)). Får ett skrattanfall ihop med henne och det är ändå ganska skönt. Det förlänger ju dessutom livet :).

Min packlista börjar i alla fall ta form och hur eller hur börjar jag verkligen längta efter min semester nu. Det är fantastiskt att bara cykla runt i närheten av Linköping och upptäcka vad som finns där. Tänk vad mycket jag kommer få se när jag drar vidare längre bort! Blir upprymd när jag söker på internet och inser hur mycket fantastiskt som finns i vårt land. Sånt man bara passerar när man är ute och åker bil. Och tar E4 för att komma fram snabbt.

Börjar bli dags att bestämma mig för var jag ska bo, undersöka vandrarhem och hotell. Att göra en mer detaljerad planering. Hoppas nu inte det är tvärstopp när det gäller det.